ACTUEEL

‘Klink schafte onnodig miljoenen griepvaccins aan’

Demissionair minister Ab Klink van VWS zou vorig jaar onterecht 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep hebben gekocht. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Negeren adviezen

Klink zou adviezen om veel minder vaccins te kopen hebben genegeerd. Daarnaast had hij kunnen weten dat het grootste deel van de vaccins te laat geleverd zou worden en daardoor onbruikbaar zou zijn.

Doorverkoop vaccins

Een woordvoerder van het ministerie noemde de berichtgeving “onbegrijpelijk en onjuist”. Klink schafte vorig jaar 34 miljoen doses van het vaccin in, maar wegens het milde verloop van de epidemie waren die niet allemaal nodig. Het was al bekend dat overtollige vaccins die niet doorverkocht konden worden, vernietigd zouden worden.

Vernietigen vaccins

Nederland is begonnen het vernietigen van overtollige vaccins tegen de Mexicaanse griep. In totaal zullen 17,8 miljoen vaccins vernietigd worden omdat op den duur de houdbaarheidsdatum verloopt. (ANP/RTL Nieuws)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top