ACTUEEL

RIVM: Oost-Groningen kan één van drie SEH’s missen

De spoedeisende hulp (SEH) van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal of van het Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in Winschoten (voormalig St. Lucas ziekenhuis) kan gemist worden. Wanneer een van beide SEH’s wordt gesloten, kunnen mensen nog steeds binnen de normtijd van 45 minuten per ambulance naar een SEH worden gebracht. Dat blijkt uit een analyse van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (of RIVM) naar de bereikbaarheid van ziekenhuizen in Noord Oost Groningen.

OZG in Delfzijl onmisbaar

Alleen de locatie OZG in Delfzijl kan in geen geval worden gesloten, omdat dan 1200 mensen uit de omgeving niet meer binnen de normtijd een SEH kunnen bereiken. Sluiting van twee van de drie SEH’s leidt even eens tot de situatie waarbij mensen niet meer binnen de normtijd bij een SEH kunnen komen, is de conclusie van het RIVM.

Eén SEH kan dicht

Dat betekent dat één van de drie SEH’s gemist kan worden. Dit kan de SEH van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal zijn, maar ook die van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) in Winschoten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Davis31ANGELICA

2 februari 2011

Specialists argue that <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> help people to live the way they want, because they can feel free to buy necessary stuff. Moreover, a lot of banks offer college loan for young and old people.

Top