ACTUEEL

Genomineerden Zorgmanager van het jaar bekend

Zorgvisie kiest op 2 april de nieuwe zorgmanager van het jaar. De genomineerden dit jaar zijn Emile Lohman, Anita Wydoodt en Jos de Blok. Vorig jaar ging de trofee naar Claudia Zuiderwijk, voorzitter van de raad voor bestuur van de Tergooiziekenhuizen. De Zorgvisie Excellence Trofee wordt uitgereikt tijdens de Zorgvisie Dinner Conference in het ING House in Amsterdam.

Emile Lohman

Lohman maakte in 2000 de overstap naar de zorg. Eerst als veranderingsmanager bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en in 2006 als voorzitter van de raad van bestuur bij het UMC St Radboud in Nijmegen. Emile Lohman behaalde zijn doctoraal in de Androgologie, werkte vijftien jaar als manager en directeur bij het facilitair omroepbedrijf NOB en later bij de NOS. Begin jaren negentig vertrok hij naar Koninklijke Bijenkorf alvorens hij naar de zorgsector overstapte.

Anita Wydoodt

Anita Wydoodt is sinds anderhalf jaar directeur bij Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard. Hiervoor werkte ze als directeur bij De Compaan in Den Haag. Voor deze functie verhuisde ze in 2002 van België naar Nederland. Na het halen van haar doctoraat in de Psychologie begon ze haar loopbaan aan de universiteit van Leuven. Vervolgens werkte als psychologe voor diverse ggz-instellingen in België en bekleedde al gauw leidinggevende functies bij Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Jos de Blok

Jos de Blok is de oprichter van de succesvolle Stichting Buurtzorg Nederland (2006). Hiervoor werkte hij als centrummanager bij Sensire, als extern expert bij het NIZW en als unitmanager/directeur bij Carint. Ook heeft hij diverse staffuncties in thuiszorgorganisaties bekleed. Na zijn studie A-verpleging en HBO-V werkte hij als verpleegkundige in diverse zorginstellingen en als wijkverpleegkundige.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top