ACTUEEL

UVIT sluit contract met privékliniek in Benidorm

Verzekerden van UVIT kunnen vanaf eind september voor iedere medische behandeling terecht in Benidorm. De regeling is vooral bedoeld voor overwinteraars en vakantiegangers. Patiënten die vanuit Nederland kiezen voor een behandeling in Benidorm, moeten zelf hun eventuele reis- en verblijfskosten betalen.  Dat meldt de Telegraaf.

Particuliere kliniek

UVIT sluit op 16 september een contract met Hospital Clínica Benidorm, een particulier ziekenhuis. Het is volgens de Telegraaf de eerste samenwerking met een Spaans ziekenhuis. In de kliniek werken twintig Nederlandse artsen en medewerkers.

Minder rompslomp

Een samenwerkingsverband met een Spaans ziekenhuis is een logische stap, omdat Benidorm zo’n 220.000 overwinteraars telt, laat UVIT weten. Het contract betekent minder administratieve rompslomp voor de patiënten. Het Spaanse ziekenhuis declareert direct bij UVIT zonder tussenkomst van de patiënt.

Vergoeding

UVIT vergoedt alle zorgkosten. Voor de ingevlogen patiënten is het mogelijk om bij te komen in Benidorm, maar dat is wel voor eigen rekening. UVIT benadrukt dat het niet gaat om een arrangement waar de reiskosten bij inbegrepen zijn.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top