Finance

Overleg Philadelphia, OR en vakbond uitgesteld

Het bestuur van Philadelphia Zorg heeft donderdag nog geen uitsluitsel gegeven over de toekomst van de instelling. Het bestuur, de ondernemingsraad en de vakbond overleggen vrijdag verder. Donderdag zou een rapport naar de financiële situatie worden gepresenteerd, maar accountantsbureau BDO heeft de werkzaamheden nog niet afgerond, liet het bestuur weten. De instelling verkeert in grote financiële problemen.

Toekomst Philadelphia Zorg blijft onzeker

Onenigheid

Op verzoek van Philadelphia, de ondernemingsraden en de vakbonden heeft BDO de financiële situatie doorgelicht van de instelling, waar bijna tienduizend mensen werken. Bestuur, ondernemingsraad en bonden waren het oneens over de interpretatie van de cijfers.

Salarissen

Volgens vakbond Abvakabo FNV zal de instelling de komende maanden de salarissen van de medewerkers zonder problemen betalen. In januari deelde de instelling via de website nadrukkelijk mee dat de medewerkers die maand op overmaking van hun inkomen konden rekenen.

Vermogen

Uit onderzoek van het College sanering zorginstelllingen (CSZ) is gebleken dat het eigen vermogen van de Stichting Philadelphia Zorg van 24,9 miljoen euro (eind 2007) binnen een jaar was geslonken naar 400.000 euro. Door vastgoed te verkopen dat de afgelopen jaren is verworven, probeert Philadelphia haar financiële positie op te krikken. De banken achten de stichting op grond van de gebruikelijke normen niet langer financierbaar, meldde het CSZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top