ACTUEEL

Omstreden chirurg moet weg bij Waterlandziekenhuis

De omstreden orthopedisch chirurg C. W. de Bruin gaat weg bij het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Er zijn 54 klachten en 16 schadeclaims binnengekomen tegen de chirurg. Het ziekenhuis verwacht dat een "substantieel" aantal daarvan gegrond zal worden verklaard. De klachten richten zich op de manier waarop de chirurg zijn patiënten informeerde en zijn werkwijze bij wervelkolomoperaties.

Te groot patiëntrisico

De Bruin stelde verkeerde diagnoses, maakte fouten bij operaties en opereerde mensen die eigenlijk niet geopereerd mochten worden. Daarbij vertelde hij niet wat de risico's van de ingrepen waren en gaf hij pati'ënten valse hoop. Een onafhankelijke onderzoekscommissie concludeerde dat De Bruin een “te groot risico vormt voor het ziekenhuis en de patiënten”, zo is donderdag bekendgemaakt. De raad van bestuur en het bestuur van de medische staf van het Waterlandziekenhuis hebben in onderling overleg besloten afscheid te nemen van De Bruin. Hij heeft 25 jaar bij het ziekenhuis gewerkt en gold als zeer gezaghebbend.

Schadeprocedure

De chirurg is momenteel verwikkeld in een schadeprocedure. In een zaak heeft een gedupeerde patiënte, die haar been verloor na onjuist medisch handelen van De Bruin, al een voorschot gekregen op haar schadeclaim van 50.000 euro. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top