ACTUEEL

Affaire met patiënt nekt verpleegkundige

Een voormalig verpleegkundige van GGZ InGeest blijft geschrapt uit het BIG-register in verband met een seksuele relatie met een patiënt. Het Centraal Tuchtcollege heeft het hoger beroep verworpen. Dat meldt Bijzijn.

Waarschuwing

Eind 2006 ging de verpleegkundige een langdurige seksuele relatie aan met een aan zijn zorg toevertrouwde patiënt, maar stelde GGZ InGeest hiervan niet op de hoogte. Na een waarschuwing van zijn managers, is de man geschorst.

‘Heilzame invloed’

De verpleegkundige stelde volgens Bijzijn dat hij de indruk had dat hij ‘een heilzame invloed’ had op de patiënt. Na de waarschuwing van het management heeft hij de relatie niet beëindigd, omdat hij niet wilde dat de vrouw zou denken dat hij haar had misbruikt.

Doorhaling BIG-register

Het Centraal Tuchtcollege kan niet uitsluiten dat de verpleegkundige weer buiten het boekje gaat en handhaaft daarom de door het Regionaal Tuchtcollege opgelegde doorhaling in het BIG-register. 

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Participatie & Gezondheid’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen over de thema's ‘De klant centraal’ en ‘Participatie in de eerste lijn’. Meld u aan bij de community 'Participatie en Gezondheid'.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

30 juli 2010

Het lijkt me dat verpleegkundige en werkgever een grote fout gemaakt hebben door niet de verpleegkundige relatie te verbreken. Patiënt en verpleegkundige hadden dan samen kunnen beslissen of ze hun persoonlijke/seksuele relatie zouden doorzetten of niet.

Dit had natuurlijk al moeten gebeuren voordat de zorgrelatie iets seksueels kon worden.

Juspol

30 juli 2010

Tja. Zo'n bestuur heeft dat langer geweten met andere woorden.

Had veel veel eerder moeten ingrijpen dan.

Onderzoek antecedenten eerst voordat je personeel aanneemt als ggz.

Trost

16 mei 2011

wat kan er gebeuren als een verpleegkundige een sex relatie begint met een patient. daarmee bedoel ik zelfs met meedere patienten.
ik zou graag hier wat info over willen hebben

Top