ACTUEEL

Vakbond steunt VVT in afschaffing minutenregistratie

Abvakabo FNV steunt de oproep van verpleegkundigen en verzorgenden tot het schrappen van de  minutenregistratie in de thuiszorg. Het systeem kan op de schop nu ook de praktijk heeft uitgewezen dat het dagelijks registreren van minuten geen extra nuttige informatie oplevert, stelt Abvakabo FNV.

Zorgarrangementen als alternatief

De resultaten van het door Rivas Zorggroep uitgevoerd onderzoek bevestigen de signalen die de vakbond al tijden uit de sector krijgt. Rivas Zorggroep kwam na een pilot in samenwerking met zorgkantoor Waardeland tot de conclusie  dat de minutenregistratie mogelijk afgeschaft kan worden na invoering van zorgarrangementen in de thuiszorg. Dat houdt in dat de zorgverlener met de cliënt overlegt welke hulp deze nodig heeft. Daarbij wordt afgesproken hoe vaak en wanneer de cliënt thuiszorg krijgt. Dit is gelijk de financiële verantwoording naar het zorgkantoor en het CAK en vervangt het registreren van tijd.

Administratieve lasten

Abvakabo FNV zegt regelmatig signalen te krijgen van leden over te hoge werkdruk binnen de sector thuiszorg, waarbij de administratieve lasten vaak als één van de aanleidingen worden genoemd.

Snel wijzigen

Bestuurder Wim van der Hoorn is positief over de voorgestelde wijziging. 'Al bij invoering van de minutenregistratie hebben we aangegeven dat het werk nog zwaarder zou worden. Ik hoop daarom dat de minister het voorstel snel invoert.'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top