ACTUEEL

Atrium en azM gaan samenwerken

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en het Atrium Medisch Centrum Parkstad  in Heerlen gaan samenwerken, om te beginnen op het gebied van cardiologische zorg. Dat hebben de twee ziekenhuizen vrijdag bekendgemaakt.

Dotterbehandelingen

Het is de bedoeling dat patiënten uit de omgeving van Heerlen en Kerkrade binnenkort voor dotterbehandelingen terechtkunnen in het Atrium MC. Nu moeten zij daarvoor nog naar Maastricht. De minister van Volksgezondheid moet het ziekenhuis in Heerlen wel eerst toestemming geven die ingreep uit te voeren.

Nieuwe afspraken

De twee ziekenhuizen verwachten dit najaar ook afspraken te maken op andere terreinen. Gedacht wordt onder meer aan gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek op cardiologisch gebied en de komst van een azM-polikliniek voor hartchirurgie in het Atrium MC. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

2 augustus 2010

effectief betekent dit een uitbreiding van het aantal en de capaciteit van de dottercentra. en er waren juist berichten dat er eerder te veel dan te weinig capaciteit is op dit terrein. de minister staat voor een zware keuze (net als in Zeeland, overigens).

Top