ACTUEEL

Verloskunde CWZ biedt meer privacy na verbouwing

De afdeling verloskunde in het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) biedt vrouwen voortaan óf een kraamsuite, óf een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. De oude tweepersoonskamers zijn na een stevige verbouwing verleden tijd.

Groeiende afdeling verloskunde

Daarnaast heeft de de groeiende afdeling een veertiende kraamsuite geopend. Sinds de opening van kraam- en couveusesuites en de bijbehorende gezinsgerichte zorg nam het aantal bevallingen in het CWZ sterk toe. In 2009 kwamen op de afdeling 1902 baby's ter wereld, bijna 80 meer dan in het jaar daarvoor.

Huiselijkheid en privacy

In de nieuwe eenpersoonskamers worden vrouwen voor of na hun bevalling verpleegd of geobserveerd. Deze kamers hebben net als de kraamsuites, waar de bevalling plaatsvindt, een huiselijke uitstraling. Zij beschikken over extra faciliteiten zoals een koelkastje en de mogelijkheid om zelf koffie of thee te zetten. Ook kan de baby op de kamer worden ‘gebadderd’, kan de partner blijven overnachten en is er veel aandacht voor rust en privacy. Het CWZ benadrukt hiermee de gezinsgerichte filosofie van het team.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top