ACTUEEL

Tuchtcollege waarschuwt misleidende bedrijfsarts

De bedrijfsarts van het bedrijf Flextronics in Venray heeft vorig jaar onjuiste informatie gepresenteerd aan de huisarts van een 29-jarige magazijnmedewerker die klaagde over hoofdpijn, huiduitslag en concentratieproblemen, mogelijk veroorzaakt door zijn werk. Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft dat maandag geoordeeld en een waarschuwing aan de bedrijfsarts opgelegd.

Incident met bestrijdingsgassen Flextronics

De 29-jarige man uit Venray werkt bij Flextronics met containers die met bestrijdingsgassen zijn behandeld en soms ongezond verpakkingsmateriaal bevatten. In april 2009 werden elf collega's ziek die een container hadden gelost. De man die niet bij dat incident betrokken was, begon zich af te vragen of zijn klachten mogelijk ook door zijn werk werden veroorzaakt.

Verzwijgen kritisch onderzoek

De huisarts vond een verhoogd kreatininegehalte en stuurde de patiënt naar de bedrijfsarts. Die rapporteerde terug dat er geen blootstelling aan giftige stoffen was geweest en dat er geen schade of stoornissen aan organen kunnen zijn ontstaan. De bedrijfsarts baseerde zich op een onderzoek dat niet bestond en maakte geen melding van een kritisch onderzoek dat hij wel kende, aldus de uitspraak van het tuchtcollege.

Flextronics

Flextronics raakte vorig jaar in opspraak doordat de werknemers ziek waren geworden. FNV Bondgenoten deed destijds aangifte, maar de vakbond zei maandag dat de situatie op het bedrijf nadien is verbeterd. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

3 augustus 2010

dat is het rare in de wet, een bedrijf (flextronics) kan een arbodienst die goed functioneerd de laan uit sturen.

dit doen ze dus niet omdat de bdrijfsarts aan hun kant staat en niet aan die van de werknemer!ontslaan van deze bedrijfsarts ? dat zullen ze ,flextronics, dus niet doen als het in het belang is van het bedrijf. (in dit geval Flextronics)

Top