ACTUEEL

Veel bureaucratische rompslomp in ggz-sector

Medewerkers binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn veel tijd kwijt aan administratieve en bureaucratische rompslomp. Dat blijkt uit een inventarisatie van het personeelsbestand die onder meer door koepelorganisatie GGZ Nederland is uitgevoerd. De inventarisatie is dinsdag gepresenteerd.

Directe zorg

Bijna een derde van de medewerkers (28 procent) heeft in het dagelijkse werk geen direct contact met patiënten. Van deze groep doen drie op de tien medewerkers administratief werk. De personeelsleden die wel zijn aangenomen voor behandeling dan wel verzorging van patiënten, besteden een derde van hun werk aan andere zaken dan die directe zorg aan de cliënt. (ANP)

Extra personeel

Uit de inventarisatie blijkt, net als bij andere sectoren, dat de komende tien jaar veel nieuw personeel nodig zal zijn. Veel van de huidige medewerkers gaan dan met pensioen. Tegenwoordig worden steeds meer vrouwen aangenomen. Veel van die vrouwen werken in deeltijd en gaan over het algemeen eerder met pensioen dan hun mannelijke collega's. De onderzoekers verwachten dat er daarom extra personeel nodig zal zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top