Finance

JBZ schroeft bezuinigingen verder op

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) gaat jaarlijks nog eens 4,3 miljoen euro bezuinigen. Dit komt bovenop de aan geplande 7,5 miljoen euro aan kostenverlagingen. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Interen

Het JBZ deze besparing van bijna 12 miljoen euro realiseren door bezuinigen op staf, een selectieve vacaturestop en terughoudend om te gaan met vaste contracten. Hoewel de raad van toezicht de financiële situatie gezond noemt, moet de komende jaren toch meer worden bezuinigd omdat de resultaten achterblijven.

Tegenvallend resultaat

Het resultaat over 2009 is met 2,4 miljoen euro lager dan verwacht. Bovendien is het resultaat vooral het gevolg van incidentele baten. Dit betekent volgens de raad van toezicht dat het JBZ minder heeft gepresteerd dan zou moeten. Het ziekenhuis loopt daardoor risico, stellen de toezichthouders. De totale bedrijfskosten van het ziekenhuis bedroegen in 2009 bijna 257 miljoen.

Nieuwbouw JBZ

De raad van bestuur en de raad van toezicht maken zich zorgen over de financiële gezondheid van het ziekenhuis de komende jaren, volgens het Brabants Dagblad. Het ziekenhuis neemt in 2011 de nieuwbouw in gebruik. Dan lopen de kosten voor afschrijving en rente flink op.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top