ACTUEEL

Huisarts tekent bezwaar aan tegen boete NZa

Eén van de huisartsen die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beboet is vanwege het niet meewerken aan het kostenonderzoek uit 2009 tekent bezwaar aan tegen de boete. Huisarts Glenn Mitrasing heeft dat laten weten aan Mednet.

Bezwaar

Het gaat om een boete van 1.367 euro. Volgens Mitrasing is deze onterecht, omdat de NZa onvoldoende rekening heeft gehouden met zakelijke en privéomstandigheden en zijn inhoudelijke kritiek op het onderzoek negeert. Daarnaast vindt hij dat de zorgautoriteit zijn inbreng tijdens een hoorzitting niet serieus heeft genomen.

Opmaat naar CBB

Het bezwaar ziet de huisarts als een opmaat naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), zo stelt hij op Mednet. Hij wil dat een rechter een oordeel velt over de onderzoeksopzet. Volgens de NZa bereiken jaarlijks dertig van de vijf- tot zeshonderd bezwaarschriften het CBb. Het CBb rondt zo’n acht zaken per jaar af, waarvan de gemiddeld de helft gegrond wordt verklaard.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Jeroen

5 augustus 2010

Dit is toch niet te geloven! Buiten alle proporties! Luister, ik vind het prima dat iemand voor zijn principes opkomt en dat het niet maken van bezwaar een mogelijk precedent schept voor de toekomst, maar de tijd die deze huisarts, de NZa en straks ook de rechter bij het CBb nodig heeft om hier uitspraak over te doen, kost een veelvoud van de boete van 1.367 Euro. Ondertussen moeten er miljoenen bespaard worden in de zorg om de betaalbaarheid in de toekomst te kunnen garanderen. Het lijkt me zinvol om daar tijd aan te besteden, ipv aan deze randzaken.

Mitrasing

8 augustus 2010

Beste Jeroen, Minister Klink bezuinigt al op de huisartsenzorg juist door ondeugdelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van de NZa. Welke minister verspilt momenteel 100den miljoenen aan idiote ICT projecten?

Ook Randzaken?

Ik zie volstrekt geen verschil tussen mensen dwingen een ondeugdelijke verklaring af te leggen met een pak rammel in het verschiet of een bestuurlijke boete/dwangsom.

Zie www.devrijehuisarts.org voor meer info over deze randzaak.....

Top