ACTUEEL

Cliënt verdacht van verkrachten thuishulp

De 53-jarige Bredanaar A. el D. wordt er van verdacht op 11 augustus vorig jaar de thuishulp van achter te hebben aangevallen in de slaapkamer en te hebben verkracht. El D, die de daad ontkent, zit al 202 dagen vast. De thuishulp heeft de dader niet gezien, meldt BN DeStem.

Verkrachting

De thuishulp kreeg een doek voor haar ogen gebonden en werd op haar buik op bed geduwd. Onmiddellijk daarna werd ze omgedraaid, ontbloot en verkracht. Daarna hoorde ze de dader weglopen. Ze doet de blinddoek af en vlucht weg. De dader heeft ze niet gezien.

Reuma

El D. zegt dat hij op het bewuste tijdstip niet thuis was. De ergotherapeut de man acht het bijna onmogelijk dat de man dit gedaan heeft. Door zijn reuma (en de gebroken pols die hij toen had)  is hij zo zwak in spieren en gewrichten, dat hij zijn schoenveters niet kan strikken of een tube tandpasta leeg kan knijpen. Zonder zijn stok of rollator kan de man zich niet voortbewegen. Hij kan zichzelf amper aan- of uitkleden volgens de ergotherapeute, meldt BN DeStem.

Aangifte

De thuishulp deed pas twee maanden na het gebeuren aangifte, toen bleek dat zij een geslachtsziekte had. Zij bracht dit in verband met de verkrachting. De advocaat van de verdachte wijst erop dat na een uitgebreide test is gebleken is dat zijn cliënt geen geslachtsziekte heeft of heeft gehad.

Geen technisch bewijs

Hoewel technische sporen en DNA-sporen ontbreken, is El D. de dader volgens officier van justitie. Zij eist 18 maanden gevangenisstraf tegen hem, waarvan 4 voorwaardelijk. Ze baseert haar verdenking op de verklaringen van collega's van de thuishulp die allen verklaren dat de man vaak seksueel getinte opmerkingen uit. Bovendien zou hij vrijpostig zijn.

De rechter doet op 16 augustus uitspraak in de zaak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top