ACTUEEL

IGZ heft verscherpt toezicht Atrium MC op

Het Atrium MC staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De IGZ heeft het verscherpt toezicht per 29 juli opgeheven, omdat de kwaliteit van zorg in zowel Heerlen als Brunssum voldoende geborgd is.

Verscherpt toezicht

In februari 2010 bleek dat de ok-complexen op beide locaties niet voldeden aan de eisen om postoperatieve wondinfecties te voorkomen. Het Atrium MC richtte semi-permanente operatiekamers in om op die manier het operatieschema zo snel mogelijk te hervatten.

Verbeteringen

De IGZ constateerde tijdens vervolgbezoeken dat de raad van bestuur “zeer actief aan de slag is gegaan met het doorvoeren van de noodzakelijke verbeteringen”. De inspectie noemt in een verklaring ondermeer de aanwezigheid van benodigde protocollen en een sterke verbetering van de discipline van de medewerkers op de ok’s als doorgevoerde verbeteringen.

Toetsing

Op basis van de drie vervolgbezoeken en gesprekken met de raad van bestuur heeft de IGZ besloten het verscherpt toezicht op te heffen. Het komende half jaar voert de inspectie nog wel toetsingen uit om het risicomanagement te beoordelen en te toetsen of de maatregelen structureel zijn.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top