ACTUEEL

NU'91: 'Veel meldingen over onderbezetting in zorg'

Op het online-meldpunt van NU'91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden, zijn tot nu ongeveer tweehonderd meldingen over onderbezetting in zorginstellingen binnengekomen. Dit meldde een woordvoerster van de organisatie donderdag.

Onderbezetting

Het huidige aantal klachten is vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar. Op het meldpunt kunnen werknemers in de zorgsector melding doen van onderbezetting in de zomerperiode. Net als vorig jaar gaat een groot deel van de meldingen over verpleeghuizen.

Ziekenhuizen ook veel genoemd

Deze zomer worden echter ook ziekenhuizen veel genoemd. Dit is volgens de zegsvrouw opmerkelijk. “Vorig jaar werden in de vakantie operatiekamers gesloten of gingen dagbehandelingen niet door. Dit jaar blijven alle afdelingen open, omdat ‘de productie' door moet gaan'', aldus de woordvoerster.

'Schrijnende situatie'

Volgens haar komt dit waarschijnlijk omdat de ziekenhuizen het geld dit jaar hard nodig hebben. Vorig jaar kwamen bij het meldpunt van NU'91 ruim duizend meldingen binnen over onderbezetting. Deze meldingen gaven toen volgens de organisatie een concreet beeld van “de schrijnende situatie” die in de zomermaanden vaak ontstaat voor medewerkers in de zorg. Vervangend personeel is vaak te laag geschoold of onervaren. Dit vergroot de druk voor het vaste personeel. Het meldpunt blijft nog open tot 15 september. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top