ACTUEEL

ZZP Nederland: maatschap geeft ZZP’er meer kansen

ZZP-coöperaties of ZZP-maatschappen creëren meer kansen voor individuele ZZP’er op de markt. Dat stelt Leo Vollebregt, bestuurder van ZZP Nederland. Volgens de organisatie kunnen coöperaties of maatschappen een uitkomst bieden.

Waarborging continuïteit

Werkgevers, verzekeraars en zorgkantoren willen de garantie dat de continuïteit van zorg bij de inzet van een ZZP’er gewaarborgd is. Als ZZP’ers zich voor eigen risico en rekening verenigingen in een coöperatie of maatschap, kunnen zij voor elkaar inspringen.

Knelpunten

De oprichting van ZZP-coöperaties of ZZP-maatschappen is één van de oplossingen die ZZP Nederland aandraagt voor de knelpunten met ZZP’ers in de zorg. De organisatie belooft na de vakantieperiode een aantal nieuwe diensten die de problemen rondom ZZP’ers ‘aanzienlijk zullen verlichten’.

Oplossingen ZZP Nederland

ZZP Nederland zal ondermeer bemiddelingsdiensten starten waarmee zorgprofessionals zich via een geautomatiseerd systeem rechtstreeks kunnen aanmelden bij zorgaanbieders in zowel de cure als de care. Zo kunnen de bemiddelaars omzeild worden. Daarnaast is de organisatie in gesprek met VWS en de Belastingdienst over het “wisselende beleid aangaande ZZP´ers van VWS en de heksenjacht op ZZP´ers (en/of opdrachtgevers) door de belastingdienst”, aldus Vollebregt.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

breman

8 augustus 2010

hierbij een, denk ik, interessante ontwikkelinggroeten Hilde

Vollebregt Bestuurslid www.ZZP-Nederland

9 augustus 2010

HildeDank jouw reactie

We hebben inderdaad al enkele honderden keren mogen vernemen van zowel zorgprofessionals als zorgwerkgevers/opdrachtgevers , niet alleen m.b.t. de zzp-maatschap of cooperatie meer ook m.b.t. de directe bemiddelingsaanpak die de werkgevers minder kosten en de zzp een beter tarief opleveren.Leo Vollebregt 0652033418

Westerlaken

9 augustus 2010

Al sinds 2003 zijn er cooperaties opgericht in de zorg. Voornamelijk van huisartsen maar ook van andere (para)medici. Wellicht handig om eens te kijken hoe zij draaien.

Top