ACTUEEL

'Pseudomedische apparatuur rukt op'

Tienduizenden mensen in Nederland worden jaarlijks behandeld met apparaten waarvan de werking niet wetenschappelijk is onderbouwd. Dat concludeert de Volkskrant uit een rondgang bij producenten en distributeurs.

Energetische geneeskunde

De krant schrijft zaterdag dat er naar schatting zestig verschillende apparaten op de markt zijn. Vaak zouden ze in praktijken van natuurgeneeskundigen en fysiotherapeuten staan. De instrumenten vallen in de categorie energetische geneeskunde. Als voorbeeld wordt bioresonantie genoemd. Hiermee zijn volgens de behandelaars allerlei kwalen te genezen, variërend van allergieën en de ziekte van Lyme tot chronische en fatale aandoeningen als diabetes en kanker.

Straffen

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft aangekondigd het gebruik van misleidende termen in de zorg te gaan verbieden. De indruk mag niet meer worden gewekt dat iets genezend is, als dit niet het geval is. Klink diende deze week een wetsvoorstel daartoe in. Hij wil dat slechte artsen en kwakzalvers die in de fout zijn gegaan zwaarder gestraft kunnen worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top