ACTUEEL

Limburg: nieuw sciencepark Oss is kansloos

Brabant moet geen nieuwe life-science campus opzetten in Oss. Het is beter om alle energie en geld te stoppen in de bestaande Chemelot-campus in Limburg, zodat het onderzoekspersoneel van MSD Organon in Geleen aan de slag kan. Dat zegt de Limburgse gedeputeerde Jos Hessels (CDA, Economie) in dagblad De Limburger.

Onderzoekscampus in Oss

Het Amerikaanse moederbedrijf heeft bekendgemaakt delen van de Organon-vestigingen in Oss en Boxmeer te sluiten. Daarbij komen 2.175 van de 4.500 werknemers op straat te staan. De provincie Brabant en het ministerie van Economische Zaken (EZ) hebben samen met MSD een werkgroep samengesteld die onderzoekt of in Oss een onderzoekscampus gebouwd kan worden. Hessels ziet er meer in om de mensen naar Limburg te halen.

Universiteit en bedrijf nodig als trekker

"We werken nauw met Brabant samen in Brainport 2020 om de campussen bij Eindhoven en Geleen te ontwikkelen. Dan is het toch gek dat op zestig kilometer van Chemelot, in Oss, een nieuwe campus wordt ontwikkeld met dezelfde doelstelling?" Een campus in Oss heeft volgens Hessels ook geen kans: "Voor een campus heb je een universiteit nodig en een bedrijf als trekker. Dat hebben we op Chemelot."

Opties

Volgens de woordvoerster zijn Brabantse collega, gedeputeerde Lily Jacobs, heeft EZ hen ook al op dat probleem gewezen. Maar alle opties staan volgens haar nog open, ook een verplaatsing naar Limburg.

Plan werkgroep

De werkgroep komt in december met een plan. MSD-woordvoerster Helma van Leeuwen zegt in De Limburger dat de focus van MSD op Oss ligt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top