ACTUEEL

Thuiszorg Groningen: sportsponsoring raakt zorg niet

Het sponsorbedrag dat Thuiszorg Groningen beschikbaar heeft gesteld voor FC Groningen komt uit een speciaal marketingbudget en heeft niets te maken met zorgbudgetten. Dat stelt directeur Filia Kramp van de organisatie op de site van RTV Noord naar aanleiding van alle commotie die is ontstaan over de sponsoring.

Kamervragen

Ouderenbond ANBO vindt de sponsoring onbegrijpelijk. De bond vindt dat het geld ook als extraatje aan de zorg besteed had kunnen worden, weet RTV Noord. De sponsorovereenkomst is ook Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten in het verkeerde keelgat geschoten. Zij heeft er Kamervragen over gesteld.

Bedrijven

Kramp zegt dat er ook veel positieve reacties zijn op de sponsoring. Daarnaast benadrukt zij dat thuiszorginstellingen bedrijven zijn en dat zij ook zo handelt.

Sponsorovereenkomst

Thuiszorg Groningen sponsort de voetbalclub voor een bedrag van 80.000 euro. In ruil hiervoor krijgt de organisatie reclame op de borden, een filmpje op de videowall en iedere wedstrijd twintig stoelen voor cliënten en medewerkers. De thuiszorgorganisatie spreekt zelf van een multifunctionele samenwerking.

Sponsoring Albert Schweitzer ziekenhuis

Inmiddels is bekendgeworden dat het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en omgeving voetbalshirts sponsort van voetbalclub BVV Barendrecht, aldus persbureau ANP. Het ziekenhuis hoopt op die manier beter bekend te raken bij het publiek. De SP vindt ook die vorm van sponsoring 'onzin'. "Ook hierbij wordt geld gebruikt dat eigenlijk aan betere zorg besteed had moeten worden", vindt Leijten.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

10 Reacties

om een reactie achter te laten

Marges

10 augustus 2010

Raar toch: ik probeer als Clientenraad externe sponsers te werven om bepaalde zorg in onze instelling, die weg bezuinigd is, te laten doorgaan maar elders betalen zorginstellingen zelf geld als sponsers van sportclubs. Daar hebben ze zeker geld te veel en noemen dat dat het marketing budget. Als er bezuinigd moet worden, laat de poilitiek dan eerst die 'marketing budgetten, maar opeisen. Dat is toch geld wat niet aan de zorg wordt besteed.

Anonym

10 augustus 2010

Een typisch geval van de lamme die de blinde leidt. Eerst gaat Thuiszorg Groningen zelf zowat failliet, slechts gered door NMa-steun van 15 miljoen euro, om vervolgens nauwelijks hersteld alweer fondsen door te sluizen naar een al even armlastige BVO. Zo blijken er telkens weer nieuwe manieren te zijn om publieke gelden door te sluizen naar private zakken.

Anonym

10 augustus 2010

Tsja, je bent een bedrijf of een sociale instelling en onze politiek heeft namens ons allen besloten dat zorg in de marktwerking thuishoort en dat zorginstellingen bedrijven zijn. Daar horen nou eenmaal marketingacties etc bij, (lang) niet alle gelden worden voor het primaire proces (zorg) gebruikt. Dat gaat zo in ieder commercieel bedrijf, er worden reclamespotjes en sponsoringen gefinancierd terwijl tegelijkertijd mensen op de werkvloer ontslagen worden. Het is ineens niet meer 1 organisatie, maar er ontstaan allerlei verschillende budgetpotjes. Dit is nou eenmaal de keerzijde van het commercieel zijn.

Franke

11 augustus 2010

@Anonym #3 precies hoe ik er over denk.

jansen

11 augustus 2010

Waarom leren de mensen het nu niet?

De thuiszorg instelling heeft niets maar dan ook niets met ondernemerschap of commercieel zijn te maken.Een echte ondernemer wordt niet gered door overheid of zorgkantoor, die gaat gewoon failliet!!Bespottelijk dat ""bestuurders"" met gemeenschapsgeld de maatschappelijk betrokken ondernemer lopen uit te hangen op de tribune van FC Groningen.

Anonym

11 augustus 2010

Helemaal eens met #5.Wat voor naam je ook aan het budget (potje) geeft, het is en blijft geld dat bedoeld is voor de zorg. Indien je als organisatie meent dit geld niet te hoeven spenderen aan het primaire proces, betaal dan eerst de maatschappij (15 miljoen) terug.Leg de tribuneplaatsen maar uit aan de mensen binnen de zorginstelling die, naar ik aanneem, vast nog wel tips hebben om de zorgverlening te verbeteren.

Anonym

11 augustus 2010

# Jansen: zorginstellingen zouden wellicht niets met ondernemerschap op commercieel zijn te maken moeten hebben, echter ze zijn op dit moment wel in deze positie gebracht en handelen hiernaar.

Een bank wordt ook gered door overheid en werkt vervolgens door als commercieel bedrijf, inclusief de budgetten voor reclame en marketing. Zoals gezegd, dit is de keerzijde van commercieel zijn, hierop tegen zijn is het tegen zijn op marktwerking in de zorg (waar ook ik van vind dat daar zeker wat voor te zeggen is). In Nl willen we de voordelen van allebei, zonder de nadelen van een keuze te accepteren.

Piet de Bekker

11 augustus 2010

Prima idee van Thuiszorg Groningen! Heus niet alle inkomsten van die instelling komen van de overheid, onzin dat het gemeenschapsgeld is. Iedere instelling is een private rechtspersoon en kan zijn eigen afwegingen maken hoe ze hun (schaarse) middelen willen inzetten. Als ze hier blijkbaar geld voor over hebben, dan is dat hun keuze.Medewerkers van Thuiszorg Groningen: als u geen zin heeft om een enkele keer naar een voetbalwedstrijd te gaan en/of als u vindt dat het beter besteed had kunnen worden, wellicht zijn er andere ondernemingen in de regio waar andere afwegingen worden gemaakt (of waar je meer kunt verdienen of waar bv jaarlijks een personeelsfeest wordt georganiseerd voor 80.000 euro). Die vrijheid heeft u.Clienten in de regio Groningen: als u geen zin heeft om een enkele keer naar een voetbalwedstrijd te gaan en/of als u vindt dat Thuiszorg Groningen een verkeerd beleid voert - geef gerust een signaal af en zoek naar een andere thuiszorgaanbieder. Die vrijheid heeft u.En voor het overige: laten we er over ophouden.

Anonym

13 augustus 2010

geen woorden voor.

dit gaat thuiszorg klanten kosten want de mensen begrijpen er niks meer van hou je bezig met zorg .

en dit geld had ook anders besteed kunnen worden

ik denk dat alles hier zo,n beetje ziek in het hoofd is.

waar gaat het in ons land nog om

we hebben behoefte aan mensen die met 2 benen op de grond staan en verantwoord met geld om gaanpersoneel kan niet meer krijgen maar die moeten het wel verdienen , dus werkgevers van de zorg let op je personeel in plaats van op de voetballers

SIMMONSElizabeth28

15 februari 2012

That's perfect that we can get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> and it opens up completely new possibilities.

Top