ACTUEEL

Ontslag bij MSD krijgt een gezicht

Medewerkers van MSD in Oss gaan vanaf woensdag dagelijks in kleine groepjes de straat op als protest tegen het dreigende massaontslag bij het farmaceutische bedrijf. Per dag lopen in hun eigen tijd vijf werknemers rond de middag naar het gemeentehuis, waar ze een foto van zichzelf achterlaten. Het ontslag bij het voormalige Organon moet zo een gezicht krijgen, kondigden de initiatiefnemers dinsdag aan.

Actie medewerkers Organon

Tot dusver hebben zich 250 medewerkers aangemeld voor de actie van het comité Het gezicht van Organon. De organisatie verwacht dat de actie zeker twee maanden gaat duren.

Massaontslag Oss

In Oss worden 2175 mensen met een mogelijk ontslag geconfronteerd, omdat MSD daar functies in onderzoek en ontwikkeling wil laten verdwijnen en ook banen wil schrappen bij ondersteunende diensten en de productie.

Steun door gemeente

De gemeente Oss laat desgevraagd weten graag op deze manier blijk te geven van de steun voor het personeel van MSD. “Het gemeentehuis is een plek voor iedereen. Organon en Oss zijn altijd aan elkaar verbonden geweest. Het ontslag treft veel gezinnen en ondernemers in de stad”, aldus een woordvoerster. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top