Finance

Affaire kost huisarts mogelijk vertrekpremie

Huisarts Chris Stikvoort ligt in de clinch met zijn collega’s van huisartsenpraktijk Wapenveld doordat hij zijn relatie met een getrouwde patiënte van een collega binnen de praktijk heeft verzwegen. Stikvoort zou de praktijk verlaten met een vertrekpremie, maar nu dit aan het licht is gekomen, willen zijn collega's de premie niet meer uitkeren. De huisarts heeft dinsdag in een kort geding de vertrekpremie opgeëist. Zo melden de Telegraaf en De Stentor.

Conflict

In 2001 was de belastingschuld van Stikvoort al reden voor een conflict binnen de maatschap. Er dreigde beslag op het pand van de praktijk gelegd te worden. Dit werd voorkomen doordat de huisarts zijn aandeel in het bedrijfspand aan de andere leden van de maatschap verkocht. Ook waren er geruchten over relaties met patiënten. Zodoende zijn eind 2009 de onderhandelingen over het vertrek van Stikvoort gestart. Zo bleek tijdens het kort geding, weet De Stentor.

Oplichting

Volgens de Telegraaf is Stikvoort met nevenactiviteiten voor tonnen het schip in gegaan. Hij begon met een zakenpartner een kunstmagazine en verloor daarmee acht ton. Zijn zakenpartner zou hem hebben opgelicht.

Twee ton vertrekpremie

De huisarts ontkende in eerste instantie de liefdesaffaire. Dit en de dreigende sluiting waren aanleiding om afscheid te nemen van Stikvoort, waarbij hij twee ton vertrekpremie zou meekrijgen. Die is wat zijn collega's betreft nu van de baan.

De huisarts stelde tegenover de rechter dat hij de vrouw buiten de praktijk had leren kennen. Zij hadden zo'n 2,5 jaar een relatie. Stikvoort zegt zich niet bewust te zijn geweest dat de relatie een probleem was. Hij hield de affaire geheim, omdat de vrouw nog getrouwd was. De relatie is inmiddels voorbij. Mogelijk is er ook sprake van een tweede affaire.

De rechter in Zuthpen doet op 24 augustus uitspraak inzake het meningsverschil over de vertrekpremie, twee dagen voor de geplande afscheidsreceptie

Inspectie

De zaak over de vertrekpremie die Stikvoorts collega’s niet meer bereid zijn te geven, is in onderzoek bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, evenals de zaak van de ongeoorloofde liefdesaffaire.

Huisarts Stikvoort

Bij de huisartsenpraktijk zijn 5800 patiënten aangesloten en werken 26 mensen. Stikvoort maakt sinds 2001 deel uit van de maatschap en staat bekend als een goede huisarts en ondernemer. Zo stond hij onder meer aan de wieg van een landelijke coöperatie van apotheekhoudende huisartsen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Janssen

24 augustus 2010

Ongeacht wat de uitspraak is: de afscheidsreceptie gaat niet door! En dat vind ik zéér verstandig, in Wapenveld heerst veel boosheid over dr Stikvoort, niet alleen door deze kwestie maar ook door een aantal foute diagnoses. Zelf heb ik van dichtbij 2x meegemaakt dat dr Stikvoort een foute diagnose heeft gesteld: 1x had een client van mij (werk in de thuiszorg) het syndroom v Tietsche wat later een hartinfarct bleek (client is een week later overleden) en bij mijn eigen vader was het volgens dr Stikvoort een ontstoken teen (teen werd al zwart.....), later bleek het een vaatvernauwing en de teen kon niet behouden worden....Jammer dat dit gebeurd maar ik sta er niet van te kijken, het is een leuke man met een goeie kop en humor!!

Anoniem

2 maart 2013

Huisartsen zijn net mensen....

Top