ACTUEEL

ASz hekelt strijd om sportsponsoring

De SP strijdt met het ‘gehele fenomeen’ marktwerking in de zorg door de aanval te openen op sportsponsoring door zorginstellingen. Onterecht, meent het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht. Voor ziekenhuizen is marktwerking een voldongen feit, stelt het ziekenhuis in een persverklaring.

Sponsoring voetbalclub

Het ASz voelt zich door de SP ten onrecht aangesproken op het sponsorcontract met voetbalclub BVV Barendrecht. Het ziekenhuis sponsort de voetbalclub met ongeveer 10.000 euro per jaar gedurende twee jaar. Dit geld komt uit het reguliere budget voor marketing en promotie.

Promotiebudget

Het budget voor promotionele activiteiten is dit jaar zelfs gedaald, aldus het ziekenhuis. Het ASz heeft bezuinigd op advertentie-uitingen in ondermeer weekbladen. Een deel van die bezuiniging is ingezet voor de sponsoring.

Experiment

Het ASz zegt genoodzaakt te zijn tot het actief werven van patiënten door marktwerking en concurrentie. Sponsoring is een nieuwe manier om patiënten te bereiken. Als de sponsoractiviteiten leiden tot meer patiënten uit Barendrecht, dan concludeert het ziekenhuis dat het geld verstandig is besteed en terugverdiend. Is dit niet het geval, dan staakt het ASz het experiment.

Kamervragen

Eerder bleek dat Thuiszorg Groningen een sponsorcontract heeft afgesloten met FC Groningen. De SP stelde hier al Kamervragen over.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Meihuizen

12 augustus 2010

Mooi. Je zegt tegen ziekenhuizen: marktwerking. En alles wat er vervolgens gebeurd dat daar een logische gevolg van is... ga je aanvechten/tegenhouden (uitbreiding B-segment, DOT, omvallen van ziekenhuizen, sponsoring, allerhande poli's et cetera). Oproep aan politiek: maak een keuze, linksom of rechtsom maakt (mij) niet uit, als de branche maar eens weet waar ze aan toe is.

Top