ACTUEEL

Oogchirurg vlucht na mislukte laseroperaties

Een Nederlandse chirurg zou vanuit Portugal naar Nederland gevlucht zijn nadat vier patiënten na het gebruik van een speciale laser-techniek waarschijnlijk blijvend blind zijn geworden. De chirurg Franz V. is eigenaar van privékliniek I-QMed in de Algarve, Portugal, en de kliniek Eye-Q-Vision in Amstelveen. Dat meldt de Telegraaf.

Sluiting kliniek

De Portugese autoriteiten hebben de kliniek in Portugal gesloten. Twee mannen en twee vrouwen uit Brazilië en Groot-Brittanië hebben zich na een operatie waarbij een nieuwe lens in het oog werd ingebracht gemeld bij het ziekenhuis met ernstige ontstekingen aan het oog. De vier zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Lissabon waar zij de diagnose kregen waarschijnlijk blijvend blind te zijn, weet de Telegraaf.

Onderzoek

Op het moment dat de privékliniek werd gesloten, zou V. al naar Nederland zijn vertrokken. Hij wil echter wel meewerken aan het onderzoek van de Portugese autoriteiten. V. raakte in 2004 in opspraak toen veertien mensen het slachtoffer werden van verkeerd afgestelde apparatuur van de kliniek in Amstelveen. V. stelde dat hem niets te verwijten viel.

Excuses

Op de site van I-QMed staat in het Portugees een persbericht over de vier patiënten met excuses aan de slachtoffers en hun families.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top