ACTUEEL

Menzis sponsort maatschappelijk programma PSV

Na alle commotie rondom sportsponsoring door zorginstellingen maakt zorgverzekeraar Menzis bekend vanaf dit voetbalseizoen samen met PSV actief te zijn ‘in the Community’, het maatschappelijke programma van PSV. Menzis sponsort ook maatschappelijke projecten van FC Groningen, FC Twente, Vitesse en N.E.C.

Maatschappelijke problemen

PSV in the community’ richt zich vooral op de jeugd met thema’s als gezondheid, bewegen en sportiviteit. Menzis ziet lichaamsbeweging als een belangrijk wapen in de strijd tegen maatschappelijke problemen als overgewicht, gezondheidsklachten door een ongezonde leefstijl of sociale achterstand.

Sportsponsoring

Eerder bleek dat Thuiszorg Groningen een sponsorcontract heeft afgesloten met FC Groningen. De SP stelde hier al Kamervragen over. Ook het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht sponsort een voetbalclub. Het ziekenhuis ziet de sponsoring van BVV Barendrecht als experiment. Als blijkt dat de sponsoring geen extra patiënten uit Barendrecht trekt, dan staakt het ziekenhuis het experiment.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

13 augustus 2010

zoals zo vaak stuurt de overheid dubbele signalen uit. subsidies worden afgeschaft om te bezuinigen, maar vaak wordt daarbij aangevoerd dat het ofwel om uitgaven gaat die tot het "normale" bestedingspatroon van mensen behoren (huur en woonlasten, bijvoorbeeld, maar ook de fameuze rollator van CDA'er Hans Hillen), door de mantelzorg (soms onder het CDA-eufemisme "maatschappelijk middenveld) kunnen worden verzorgd (begeleiding bij uitstapjes en bezoek aan voorzieningen, huishoudelijke zorg, etc.) en tenslotte gaat de overheid er vanuit dat instellingen van sponsoren aanvullende inkomsten kunnen verwerven.zorginstellingen worden de markt opgejaagd omdat zij "efficiënter, dus bedrijfsmatig, moeten werken". maar als zij vervolgens de leiding marktconform gaan belonen en bij wijze van marketing aan (sport)sponsoring gaan doen is het huis te klein (het is natuurlijk ook merkwaardig dat zorginstellingen enerzijds naar sponsors op zoek gaan en anderzijds zelf als sponsor optreden).dat er creatief nog wel wat mogelijk is, valt uit de vele berichten over beloningen, sponsoring etc. duidelijk op te maken. of de zorg er baat bij heeft .....

BertieFranco18

15 februari 2012

Following my analysis, millions of persons on our planet get the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/credit-loans">credit loans</a> at well known creditors. So, there's a good possibility to find a sba loan in all countries.

Top