ACTUEEL

Radboud liet steken vallen bij problemen hartcentrum

Het UMC St Radboudzieken in Nijmegen heeft bij het inschatten van de problemen bij het kinderhartcentrum flinke steken laten vallen. Het academisch ziekenhuis heeft de patiënten en ouders te laat en onvolledig geïnformeerd. Dit heeft een woordvoerster van het UMC St Radboud laten weten na een onderhoud tussen belangenverenigingen van patiënten, de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en het hoofd van het hartcentrum. Dit meldt De Gelderlander zaterdag.

Communicatie

Het ziekenhuis heeft de patiëntenorganisaties laten weten er alles aan te zullen doen om de communicatie te verbeteren. Begin februari werd bekend dat het kinderhartcentrum van het UMC St Radboud in Nijmegen enkele weken was gesloten, omdat artsen ondermaats communiceerden en presteerden. Dit leidde ertoe dat de afdeling niet goed functioneerde.

Laat

Het ziekenhuis kwam pas naar buiten met het besluit om de afdeling vijf weken stil te leggen en niet te opereren, toen De Gelderlander erover zou publiceren, meldt de krant. Lees verder in De Gelderlander.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top