ACTUEEL

Rechter verlengt overgangstermijn hartklepbesluit

Alle vijf ziekenhuizen die naar de rechter zijn gestapt omdat ze geen hartklepoperaties meer mogen uitvoeren, krijgen de mogelijkheid om twee maanden langer door te gaan met de ingrepen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dat donderdag bepaald. Het gaat om hartklepoperaties die via een katheter worden uitgevoerd.

Andere protesterende ziekenhuizen

De rechtbank van Den Bosch bepaalde donderdag al dat één van de ziekenhuizen, het Catharina in Eindhoven, twee maanden langer mocht doorgaan. Het ministerie besloot daarop de lijn door te trekken naar de andere protesterende ziekenhuizen, en die allemaal tegemoet te komen.

Ziekenhuizen boos

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft kortgeleden besloten het aantal ziekenhuizen dat de ingrepen mag uitvoeren, drastisch te beperken. De ziekenhuizen die buiten de boot vielen, waren daar boos over en vijf daarvan stapten naar de rechter.

Rechtszaken tegen hartklepbesluit

De ziekenhuizen moesten medio augustus met de ingrepen stoppen. Ze mogen nu van het ministerie tot 21 oktober doorgaan. Het is nog niet bekend of de ziekenhuizen hun rechtszaken intrekken nu het ministerie hun iets meer tijd geeft om de geplande operaties toch nog uit te kunnen voeren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top