ACTUEEL

Verdachte oogarts staakt werkzaamheden voorlopig

De Nederlandse oogarts die ervan wordt verdacht in Portugal vier patiënten blijvend blind te hebben gemaakt, staakt voorlopig ook zijn werkzaamheden in zijn privékliniek Eye Q Vision in Amstelveen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag bekendgemaakt.

In een donderdagochtend gevoerd gesprek tussen de IGZ en de arts gaf de arts aan geen patiënten meer te behandelen totdat de inspectie een oordeel heeft geveld over zijn handelen. De oogarts moest onlangs op last van de gezondheidsinspectie in Portugal zijn kliniek in dat land sluiten. De IGZ heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van dat besluit en naar aanleiding van drie meldingen die de IGZ zelf heeft ontvangen over het handelen van de arts.

Veiligheid van de patiëntenzorg

De IGZ zegt tevreden te zijn over de beslissing van de arts. “Hiermee is de veiligheid van de patiëntenzorg gewaarborgd.”

Portugees onderzoek

De inspectie vormt haar oordeel over het professioneel handelen van Versteegen. Zij doet dit grond van de resultaten van een eigen onderzoek dat nog loopt en een onderzoek van de Portugese Inspectie voor de Gezondheidszorg.
De IGZ doet sinds mei 2010 onderzoek naar het professioneel handelen van oogarts Versteegen. Directe aanleiding daartoe zijn drie klachten van patiënten over de arts sinds 2008. Over de inhoud van deze klachten tegen de arts doet de IGZ geen nadere uitspraken. In het kader van het onderzoek heeft de inspectie het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) gevraagd haar oordeel te geven over het professioneel handelen van de arts. De inspectie verwacht dit oordeel op korte termijn te ontvangen en haar onderzoek af te ronden. Dan zal de inspectie besluiten of er maatregelen tegen de arts moeten worden genomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top