ACTUEEL

KNMG mist lange termijn visie in bezuinigingsplannen

Artsenfederatie KNMG vindt dat een lange termijn visie ontbreekt in de bezuinigingsplannen van CDA en VVD. De VVD wil meer marktwerking, het basispakket beperken, een hogere eigen bijdrage en minder mensen zorgtoeslag geven. CDA zit ongeveer ook op deze lijn.

Bezuinigingsplannen

De PVV wil daarentegen de zorgtoeslag, premies en eigen risico hetzelfde houden. Ook moeten er tienduizend zorgmedewerkers bij en de salarissen omhoog. Volgens de KNMG zijn de plannen van CDA en VVD beschadigend voor de zorg en bieden ze geen daadwerkelijke oplossing.

Schijnbezuiniging

De KNMG reageert op haar site: “Een hoog eigen risico in de ogen van de KNMG een schijnbezuiniging. Door de noodzakelijke compensatie van bepaalde groepen burgers leidt dit immers onontkoombaar tot lastenverzwaring, want een inkomenscorrectie met bijbehorende administratieve rompslomp zal onvermijdelijk zijn. Het is dus per saldo geen bezuinigingsmaatregel.”

Voorstellen KNMG

De KNMG pleit ondermeer voor een reorganisatie van de ziekenhuiszorg, regionale aansluiting van de eerstelijnszorg en ziekenhuiszorg, overheveling van de ouderenzorg naar de Zorgverzekeringswet en een versterking van de eerstelijnszorg.

Bekijk de NOVA aflevering over de bezuinigingen in de zorg

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top