ACTUEEL

Psychiatrische afdeling MCA blijft gesloten na brand

De psychiatrische afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA), die maandagochtend door brand werd getroffen, is de komende weken gesloten. Dit heeft het MCA maandag gemeld. De afdeling heeft onder meer roet- en waterschade opgelopen en moet eerst grondig worden gereinigd.

Sluiting afdelingen

Het MCA verwacht dat de deuren van de psychiatrische afdeling over vier weken weer open kunnen. Twee verpleegafdelingen die boven de getroffen afdeling liggen hebben door de brand ook schade opgelopen. Naar verwachting worden deze twee afdelingen in de loop van deze week weer in gebruik genomen.

Overplaatsing patiënten

De geëvacueerde patiënten van de afdeling psychiatrie worden overgeplaatst naar klinieken van de GGZ Noord-Holland Noord, waarvan de afdeling een onderdeel is. De patiënten van de bovengelegen afdelingen zijn tijdelijk elders in het ziekenhuis ondergebracht.

Hinder door brand

De patiëntenzorg in het ziekenhuis heeft maandag volgens het MCA bijna geen hinder ondervonden van de kleine brand. Slechts voor een kleine groep patiënten werd de behandeling enkele uren uitgesteld.

Oorzaak brand

De brand ontstond maandagochtend in een rookreiniger in een ongebruikte en afgesloten kamer op de psychiatrische afdeling. Het vuur kreeg geen kans zich uit te breiden doordat de brandweer snel ter plaatse was en ingreep.

Ontruiming

De afdeling psychiatrie ligt op de eerste verdieping en door de rookontwikkeling moesten ook afdelingen op de tweede en derde etage worden ontruimd. In totaal werden 44 mensen intern naar andere afdelingen verhuisd. (ANP)

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top