Finance

Tandartsen vrezen voor run op praktijk

Tandartsen doen een dringend beroep op de overheid om de kosten voor de tandarts niet vanaf 2011 te schrappen uit het basispakket van jongeren. Ze voorspellen na de vakantie, voor het einde van het jaar, een run op hun praktijk door jongeren. Zij kunnen geld besparen door achterstallig onderhoud aan hun gebit dit jaar nog te laten uitvoeren.

Brandbrief

Beroepsorganisatie NMT heeft een brandbrief gestuurd aan de fractieleiders Rutte (VVD), Verhagen (CDA), Wilders (PVV) en demissionair minister Klink (Gezondheid) en roept hen daarin op af te zien van de bezuinigingsmaatregel.

Kosten lange termijn

Jongeren tussen de 18 en 22 jaar krijgen tot eind dit jaar nog de meeste normale tandheelkundige verrichtingen vergoed, zoals preventieve controles en het krijgen van vullingen. De tandartsen vrezen dat de jongeren tussen de 18 en 22 jaar door het uit het basispakket schrappen van tandartskosten geen aanvullende verzekering meer afsluiten voor de kosten van bijvoorbeeld kronen of behandeling van verstandskiezen. Dit leidt tot het mijden van de tandarts. Het gevolg daarvan is dat de kosten voor behandeling op de lange termijn toenemen, voorziet NMT.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

18 augustus 2010

Als deze jongeren ook een normale salaris krijgen, ipv minimum jeugdloon, zou de maatregel terecht zijn. Maar hoe gaan ze dit betalen?

Top