ACTUEEL

Invalide man vrijgesproken van verkrachting thuishulp

De 53-jarige Bredanaar A. el D. die werd verdacht van verkrachting van een thuishulp die bij hem thuis werkte, is door de rechter vrijgesproken. Dat meldt BN De Stem.

Gevangenisstraf voor verkrachting

Justitie eiste twee weken geleden achttien maanden gevangenisstraf waarvan vier voorwaardelijk tegen de man die al 216 dagen vast zat. De thuishulp had aangifte gedaan van verkrachting. Volgens de aangifte werd zij van achter aangevallen bij de man in huis, kreeg een doek voor haar ogen gebonden en werd op haar buik op bed geduwd. Daarna werd ze omgedraaid, ontbloot en verkracht. Daarna heeft ze de dader horen weglopen, waarna zij zich heeft aangekleed en is gevlucht. De dader heeft ze niet gezien.

Zwakke man

De ergotherapeut van El D. achtte de man niet in staat een tegenwerkende vrouw van haar kleren te ontdoen, laat staan haar te verkrachten, zo verklaarde hij tijdens de zitting. De man zou door zijn reuma zwak in spieren en gewrichten zijn. Bovendien was hij herstellende van een gebroken pols.

Geen bewijs

De ontkenning van de man staat lijnrecht tegenover de aangifte van de vrouw. Omdat er geen aanvullend technisch of steunbewijs is, acht de rechtbank het niet wettig en overtuigend bewezen dat de man de dader is en spreekt hem vrij, aldus BN de Stem.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top