ACTUEEL

Salarisgarantie ook voor parttime leerling-werknemer

De Commissie Gelijke Behandeling heeft een zorginstelling op de vingers getikt, omdat de instelling onderscheid maakte op grond van de arbeidsduur. Volgens de commissie heeft een parttime werknemer die besluit om een opleiding te volgen, recht op behoud van het salaris.

Omzeilen salarisgarantie

De instelling probeerde de salarisgarantie van een verzorgende in opleiding, die een parttime leer- arbeidsovereenkomst had, te omzeilen door haar meer uren te laten werken. Abvakabo FNV vindt de uitspraak een steun in de rug, omdat de zorginstelling en de werkgeversbrancheorganisatie ActiZ volgens de vakbond de cao-afspraak over de salarisgarantie ongunstig uitleggen voor leerling-werknemers die parttime werken.

Verpleeghulp in zorginstelling

De medewerker werkt 16 uur per week als verpleeghulp in de zorginstelling met een salaris van 768 euro per maand. Zij besluit een opleiding tot verzorgende te volgen. Samen met de werkgever sluit ze een leer- en arbeidsovereenkomst voor 28,8 uur per week af. Ze ontvangt daarvoor, volgens de leerlingschaal in de cao, 1.060 euro per maand. Volgens haar oorspronkelijke salarisafspraak zou ze 1383 euro per maand moeten verdienen, omdat ze 12,8 uur extra gaat werken.

'Verkeerde uitleg cao'

De werkgever geeft haar geen salarisgarantie, omdat het nieuwe maandbedrag hoger is dan het oude. Abvakabo FNV-bestuurder Wim van der Hoorn: ''De werkgever en ActiZ gaan er helemaal aan voorbij dat de werknemer daar wel 12,8 uur per week meer voor moet werken. Maar dat is een verkeerde uitleg van de cao. Want de werknemer zou de ophoging van haar contract ook moeten terug zien in haar salaris en 1383 euro per maand moeten verdienen. Dit is een bekende truc in zorgland: op papier bestaat er wel zoiets als een salarisgarantie, maar werkgevers heffen die op door je er meer uren voor de laten werken.''

Commissie Gelijke Behandeling

De Commissie Gelijke Behandeling is het met de werknemer en Abvakabo FNV eens. Immers, waarom zou een collega met een fulltime dienstverband die een opleiding gaat volgen wel een salarisgarantie krijgen en een deeltijdwerker niet? Dat is onderscheid op basis van arbeidsduur.

Uitspraak van belang

Abvakabo FNV vindt dat de uitspraak van belang is voor veel huidige en toekomstige leerling-werknemers. De bond is eveneens tevreden dat de cao-bepaling hierover wordt uitgelegd op de manier die Abvakabo FNV en de andere bonden voor ogen hadden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top