ACTUEEL

Tuchtcollege waarschuwt directeur privékliniek

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft twee waarschuwingen gegeven aan een dermatoloog. Hij is ook medisch directeur van een grote privékliniek met vestigingen in het hele land.

Klachten patiënten

In weerwil van wat in de bijsluiter stond, injecteerde de arts een patiënte onder de ogen met de rimpelvuller Aquamid. Bij de behandeling van twee patiënten in Eindhoven in 2004 met het destijds nieuwe middel Bio-Alcamid was hij bovendien onzorgvuldig en onvolledig in zijn voorbereiding, oordeelde de tuchtrechter.

Beide patiënten waren ontevreden over het resultaat en klaagden over dikke wangen en infecties. Een herstelingreep door een plastisch chirurg veroorzaakte in één geval ernstige littekens. Over het gebruik van de middelen en de complicaties liet de tuchtrechter zich niet uit.

Omstreden rimpelvullers

Permanente rimpelvullers, zoals Bio-Alcamid, zijn omstreden. Sommige organisaties en artsen pleiten voor een verbod.

Verbazing

De dermatoloog reageerde woensdag verbaasd op de uitspraken van het tuchtcollege, maar hij kon nog niet inhoudelijk reageren. Hij zei dat zijn kliniek de rimpelvullers sinds 2006 niet meer gebruikt wegens het grote aantal complicaties. (ANP)

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top