ACTUEEL

‘Zorgen over non-stop dotteren JBZ onnodig’

De zorgen van Hartpatiënten Nederland over het non-stop dotteren in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zijn niet nodig. Het ziekenhuis laat weten ruimschoots aan de eisen voor de dottervergunning te voldoen.

Minimaal risico

Volgens Hartpatiënten Nederland is het 'non-stop' dotteren gevaarlijk omdat het Jeroen Bosch Ziekenhuis geen vergunning heeft voor levenreddende hartchirurgische operaties. Het ziekenhuis stelt dat bij acute hartinfarcten zelden tot nooit hartoperaties plaatsvinden, omdat de conditie van de patiënt dat veelal niet toelaat.

Uitbreiding spoeddotter

“De uitbreiding van spoeddotters naar zeven dagen per week, 24 uur per dag is een service aan de patiënten in de regio die zich in het Jeroen Bosch Ziekenhuis volstrekt veilig kunnen voelen”, zo staat in een persverklaring.

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

van Willigen

19 augustus 2010

In dit bericht wordt gesteld dat Hartpatienten Nederland bezwaar maakt tegen het nonstop dotteren omdat het Jeroen Bosch er geen vergunning voor zou hebben.

Maar daar gaat het niet om. Het bezwaar betreft het feit dat er bij complicaties in het JB geen mogelijkheden zijn om direct chirurgisch in te grijpen.

Zie onderstaand het bericht van Hartpatienten Nederland over dit onderwerp:Een slechte zaak en niet in het belang van de patiënt, vindt Hartpatiënten Nederland.Patiënten in acute nood kunnen vanaf september ook ’s nachts in het Bossche ziekenhuis geholpen worden. Dat lijkt geweldig. Om de hoek gedotterd worden, prima toch? Helaas, de werkelijkheid is anders. Wat als het mis gaat? Dan kan de in levensnood verkerende patiënt niet in het Bossche hospitaal geopereerd worden. Die levensreddende operatie moet elders uitgevoerd worden, in een hartchirurgisch centrum. De doodzieke patiënt moet dan gestabiliseerd worden en per ambulance naar Utrecht, Nijmegen, Eindhoven of Breda vervoerd worden. Daar moet dan wel een chirurgisch team klaar staan. Midden in de nacht!?! Hoe gaat Den Bosch dat organiseren? Het ligt voor de hand dat een naburig hartchirurgisch team in de nachtelijke uren moeilijk te mobiliseren is, vanwege een dotterincident elders. Kortom, dit gaat geheid een keer mis.

Top