ACTUEEL

Patiënte probeert Franse zorgverleners te vergiftigen

Een psychiatrisch patiënte zou in het Parijse ziekenhuis Hôtel-Dieu hebben geprobeerd zes personeelsleden te vergiftigen. De personeelsleden kregen via een thermoskan koffie een sterke concentratie van Loxapac, een medicijn gebruikt bij schizofrenie, binnen. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Aangifte

De personeelsleden dronken dinsdagochtend van de koffie en vielen tegen de middag in diepe slaap. Vier van hen werden pas woensdagmiddag weer wakker. De politie gaat ervan uit dat het om een moedwillige poging gaat om de zorgverleners te vergiftigen. Het ziekenhuis heeft aangifte gedaan.

Maatregelen

Het ziekenhuis overweegt maatregelen om onbevoegden weg te houden van de rustzalen van de zorgverleners. Stéphane Pardoux, adjunct-directeur van Hôtel-Dieu, stelt in Het Nieuwsblad: “Artsen en verplegers lopen continu in en uit. Het is bijzonder moeilijk om deze lokalen op slot te doen. We zijn een open instelling en geen bunker. Maar dit gebeuren had ergere gevolgen kunnen hebben en we moeten ons personeel beter beschermen.”

<< Skipr en social media >>

Volg Skipr ook op Twitter.
En meld u aan voor de groep Skipr op LinkedIn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top