ACTUEEL

ZorgDNA maakt goede start met accreditatie

Het in april opgestarte bedrijf ZorgDNA, dat Consumer Quality Index (CQ-index) kwaliteitsonderzoeken uitvoert, is formeel geaccrediteerd door het Centrum Klantervaring Zorg voor het uitvoeren van CQ-index metingen.

CQ-index metingen

De oprichters van ZorgDNA, Dinnus Frijters en Joris Stavenuiter, zien dit als erkenning dat zij hun zaken goed georganiseerd hebben. Hun bedrijf biedt onderzoek, advies en begeleiding op maat voor zorginstellingen. De CQ-index metingen van ZorgDNA zijn verkrijgbaar voor fysiotherapie, ggz, hulp bij het huishouden, kraamzorg, thuiszorg, palliatieve zorg, verzorging en verpleging.

Inzicht in kwaliteitsverschillen

Het aantonen van een klantgerichte zorgverlening is belangrijk voor de continuïteit van zorginstellingen. Streven naar een zo optimaal mogelijke objectiviteit van de meetgegevens is cruciaal, zeggen eigenaren Joris Stavenuiter en dr. Dinnus Frijters (tevens onderzoeker Verpleeghuisgeneeskunde, VUmc). “CQ-index metingen geven inzicht in de kwaliteitsverschillen met andere zorgaanbieders. Met zicht op de verschillen, ben je in staat verbeteringen te bedenken en samen met je medewerkers door te voeren.”

RAIview

ZorgDNA is samenwerkingspartner van de Vereniging NedRAI. In 2006 hebben Stavenuiter en Frijters het instrument RAIview mede-ontwikkeld toen zij bij Prismant werkten. Instellingen kunnen daarmee zorginhoudelijke kwaliteitsindicatoren aanleveren aan een database in het kader van Normen voor Verantwoorde Zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top