Finance

ZN ondersteunt NZa in tariefverlaging specialisten

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) ondersteunt de maatregelen die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) neemt om de tarieven van de medisch specialisten per 1 september te verlagen. Voor het verzet van de specialisten heeft ZN minder begrip, meldt zij op haar website.

'Extreme stijging bedragen'

ZN heeft in 2009 aan minister Klink gevraagd om de teveel betaalde bedragen, die over 2008 en 2009 zijn opgelopen tot ongeveer een miljard euro, terug te halen en de bestaande tarieven aan te passen. In deze jaren zijn de honoraria van de medisch specialisten extreem gestegen, zo signaleert ZN. Zorgverzekeraars hebben op basis van door hun betaalde declaraties een stijging van 25 procent vastgesteld. “De aanpassing van de tarieven per september 2010 maakt deze systeemfout ongedaan”, stelt ZN. “Het inkomen van de specialisten komt nu terug op het niveau van voor de ongeplande stijging.”

Aanpassing tarieven

De inkomensstijging heeft geleid tot onnodig hoge zorgkosten, waarvan de rekening uiteindelijk bij de premiebetaler terechtkomt, stelt ZN die het daarom goed vindt dat de minister maatregelen neemt. Tony Lamping, directeur zorg bij ZN: “Na de maatregel van de NZa blijft er nog steeds een miljard euro bij de medisch specialisten achter. De NZa haalt dit bedrag namelijk niet terug, maar beperkt zich tot een aanpassing van de tarieven vanaf september. Reden tot klagen is er dus niet.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top