ACTUEEL

OM onderzoekt dood baby's Mainz

Het Openbaar Ministerie in Mainz onderzoekt de dood van twee baby's in het academisch ziekenhuis in de Duitse stad. Zij stierven nadat zij een infuus hadden gekregen die met enterobacteriën was vervuild.

Onderzoek justitie

Justitie gaat na of medewerkers van het ziekenhuis zich schuldig hebben gemaakt aan dood door schuld en het toebrengen van lichamelijk letsel.

Elf baby’s

Elf baby’s hebben afgelopen weekeinde de besmette stof toegediend gekregen. Van hen waren er twee zondagavond in levensgevaar. Zij waren volgens een woordvoerster van het ziekenhuis maandagochtend nog in leven. Van drie andere zuigelingen wordt de toestand kritiek genoemd.

Keulen 1989

Het voorval brengt de dood van vier baby's in een kinderziekenhuis in Keulen in herinnering. Zij stierven in 1989, nadat hun waarschijnlijk een met een bacterie vervuilde vloeistof was toegediend. Drie zuigelingen raakten voor het leven gehandicapt. (ANP/DPA)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top