ACTUEEL

'Businessplan cruciaal voor sciencepark MSD'

Een levensvatbaar businessplan is cruciaal voor de ontwikkeling van een wetenschapscampus in Oss. Dat zei demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken maandag na afloop van een werkbezoek aan MSD, het voormalige Organon, in Oss.

Langere termijn

Alleen de ontwikkeling van een onderzoekstak zal niet voldoende zijn voor een doorstart, onderstreepte de minister. “Er moet ook voor meerdere jaren uitzicht zijn op productie”, aldus de minister. Verschillende instanties zijn bezig een plan te ontwikkelen voor de campus. Dat moet eind van het jaar klaar zijn.

Gesprek met MSD-top en or

Minister Van der Hoeven sprak in Oss met de directie van MSD, de raad van commissarissen en de ondernemingsraad. Bij het farmaceutische bedrijf dreigen 2175 van de 4500 werknemers hun baan verliezen.

Rondgang

De minister nam na het gesprek ruim de tijd voor een rondgang door het bedrijf. Daarbij informeerde ze niet alleen naar de onderzoekswerkzaamheden, maar toonde ze zich ook persoonlijk betrokken bij de medewerkers.

Doorgaan met werk

Bij het weggaan werd minister Van der Hoeven begeleid door enkele honderden MSD-medewerkers die de bewindsvrouw lieten weten 'door te willen gaan met hun werk.' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top