ACTUEEL

Bijleveld: China-project valt buiten taak provincie

Provincies hebben geen wettelijke taken op het gebied van AWBZ gefinancierde gehandicaptenzorg. Demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken stelt in antwoord op Kamervragen van D66 dat de samenwerking van de provincie Zuid-Holland  met de Amsterdamse Cordaan-academie voor revalidatie en gehandicaptenzorg in Shanghai, China, buiten de wettelijke taken valt.

Geen ingreep

Bijleveld grijpt niet in. Het aangaan van dergelijke verbanden is aan de provincies zelf.  “De regering begrijpt dat de vraag aan de korde kan komen of het aangaan van dit soort samenwerkingsverbanden tot de kerntaken gerekend zou moeten worden. Verantwoording hierover vindt plaats in de Provinciale Staten”, aldus de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

Stopzetten project

De fractie van D66 in de provincie Zuid-Holland wil dat de provincie het gezamenlijke project stop zet. Statenlid Geertjan Wenneker stelde op de site van D66: “'Deze provincie bemoeit zich weer met beleidsterreinen waar ze niets mee te maken heeft, en ook geen meerwaarde op heeft. Gehandicaptenzorg is nu typisch zo'n onderwerp waar we als provincie vanaf moeten blijven.”

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top