ACTUEEL

Niek de Jong stopt als toezichthouder bij Vlietland

Niek de Jong heeft zijn functie als vice-voorzitter van de raad van toezicht van het Vlietland Ziekenhuis op 1 juli neergelegd. Na achtenhalf jaar zat zijn termijn er ruimschoots op. Voorzitter van de raad van toezicht Rudy Rabbinge heeft zijn functie ook op 1 juli, na negen jaar, neergelegd.

Nieuwe raad van toezicht

Wie de opvolgers worden is nog niet bekend. Volgens multi-toezichthouder De Jong is er voor Rabbinge al wel een kandidaat. Deze wordt op 8 september benoemd. De opvolger van De Jong wordt naar verwachting in november benoemd.
Niek de Jong neemt in zijn blog op Skipr afscheid van het ziekenhuis en blikt terug op zijn jaren daar als toezichthouder.

Activiteiten Niek de Jong

De nu 70-jarige De Jong zegt rustig af te bouwen en wil pas op z'n tachtigste stoppen. Hij stopt wel bij het Vlietland Ziekenhuis, maar vervultdaarnaast nog vele toezichthoudende functies in de gezondheidszorg. En dat blijft hij voorlopig doen. Zoals bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) (vice-voorzitter RvT), bij Beweging 3.0 in Amersfoort (care-organisatie) (voorzitter RvT). ook is hij voorzitter Innovatiefonds Zorgverzekeraars en bestuursvoorzitter Herstellingsoord Den Heuvel in Hilversum.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top