ACTUEEL

Student verliest 'postzegelzaak'

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hoeft de 17-jarige Niels Grote Beverborg uit Hengelo niet toe te laten tot de medicijnenstudie. Dat heeft de rechtbank Almelo dinsdag besloten.

Kort geding

De student spande een kort geding aan tegen de Dienst Uitvoering Onderwijs, voorheen de IB-Groep en CFI, nadat die zijn inschrijving had geweigerd, omdat hij vergeten was een postzegel op de retourenvelop te plakken. Volgens de aankomend student was dit besluit “buitenproportioneel en bureaucratisch”. Maar de rechtbank gaf de Dienst Uitvoering Onderwijs gelijk in zijn besluit de aanmelding zonder postzegel af te wijzen.

Cum laude geslaagd

De jongen slaagde cum laude met een 8 gemiddeld voor zijn vwo-examen en had daarmee automatisch toegang tot de nieuwe studie.

Geen hoger beroep

In een reactie stelt de jongen erg teleurgesteld over de uitspraak. Hij vermoedt niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. “Ik denk niet dat dat nog veel nut heeft. Het studiejaar is toch bijna begonnen”, aldus Grote Beverborg.

Studieplannen

Grote Beverborg overweegt zich nu een jaar in te schrijven voor de studie bewegingswetenschappen in Groningen. Volgend jaar wil hij zich opnieuw aanmelden voor de studie medicijnen. “Ditmaal met postzegel”, bezweert hij. (ANP)

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top