ACTUEEL

Ggz-bestuurder Jan Tromp naar Oude Gracht Groep

Jan Tromp stopt per 1 februari 2011 als lid van de raad van bestuur van GGz Breburg. Hij stapt dan over naar het adviesbureau Oude Gracht Groep (OGG) in Wateringen en Amsterdam om als bestuursadviseur cq. interim-bestuurder aan het werk te gaan. Daarnaast gaat Tromp zich meer toeleggen op zijn rol als  toezichthouder en commissaris bij verschillende organisaties.

Carrière Jan Tromp

Jan Tromp is bij zijn vertrek is hij precies zeven jaar werkzaam geweest als bestuurder bij GGz Breburg en haar rechtsvoorganger GGz Regio Breda. Hij is inmiddels vijfendertig jaar werkzaam binnen de ggz. Tromp zet zich onder meer in voor verschillende landelijke initiatieven binnen de psychiatrie. Zo is hij actief voor de certificering van ACT en FACT, voor de verdere ontwikkeling van Routine Outcome Measurement (ROM) en de samenwerking hierin met zorgverzekeraars. Bovendien is hij lid van de internationale initiatiefgroep van International Mental Health Leaders (IIMHL) en geldt hij als een van de voortrekkers van de plannen tot een vergaande ambulantisering van de ggz, inclusief de hiervoor noodzakelijke drastische reductie van klinische plaatsen.

Oude Gracht Groep

Herman van der Weide, directeur van de Oude Gracht Groep, ziet de komst van Tromp als een aanzienlijke versterking: ''Met Jan Tromp halen wij een schat aan kennis en ervaring over de ggz binnen, waarmee we onze dienstverlening binnen de gezondheidszorg wederom naar een hoger niveau brengen.''
OGG biedt managementadvies, interim- en projectmanagement in diverse sectoren, met name in de gezondheidszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top