ACTUEEL

Stichting Philip schenkt 1 miljoen voor bouw hospice

Stichting Philip uit Roosendaal heeft Stichting Groenhuysen 1 miljoen euro geschonken voor de bouw van het hospice in het Regionaal Palliatief Centrum in Roosendaal. Met dit bedrag kan het hospice twaalf plaatsen van een  “onderscheidend hoge kwaliteit” realiseren.

Nieuw hospice

In het hospice worden in een huiselijke sfeer terminaal zieke mensen tot hun overlijden verzorgd. Hier kunnen onder andere Roosendalers terecht die in een moeilijke en laatste levensfase verkeren. Groenhuysen staat garant voor de komst van het totale Regionaal Palliatief Centrum in Roosendaal.

Vermogen Stichting Philip

Stichting Philip heeft het vermogen opgebouwd door jarenlang werk met vrijwilligers. Zij dreven een winkel in tweedehands goederen in Roosendaal. De baten werden besteed aan het verlenen van materiële en financiële hulp aan hulpbehoevenden. De winkel is nu gesloten en het pand verkocht. De stichting had inmiddels een behoorlijk vermogen opgebouwd “met dubbeltjes en kwartjes bijeen is gebracht door Roosendalers". Daarom leek het het bestuur van stichting Philip een mooie gedachte om het opgebouwde vermogen ten goede te laten komen aan het hospice.

Zo hoog mogelijke kwaliteit van leven

Hennie Brons, voorzitter raad van bestuur van Groenhuysen, is blij met de schenking. Brons: “Met het geld kunnen we de appartementen beter uitrusten, prettige centrale verblijfsruimten voor familieleden en vrienden maken en een mooie buitenruimte realiseren. Het helpt ons om de mensen in hun laatste levensfase een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden en hen daarbij ook de eigen regie te laten behouden. Dat kan straks in een huiselijke sfeer, met aandacht voor elkaar en keuzes op het gebied van privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top