ACTUEEL

Symposium over de opmars van eHealth communities

Op dinsdag 10 maart organiseren de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) en het Nationaal Platform e-Health een symposium over de opmars van eHealth communities.

Zorgkwaliteit

Virtuele gemeenschappen van artsen, patiënten en lotgenoten rukken op in de zorg. De onstuimige opmars van Health 2.0 en user-generated Healthcare is onmiskenbaar. Tijdens dit symposium wordt onder meer ingegaan op: Hoe kunnen eHealth communities bijdragen aan de kwaliteit van zorg? Welke goede voorbeelden zijn er? Welke rol speelt de arts in deze eHealth communities en welke maatregelen moeten er genomen worden om succesvolle voorbeelden op te schalen?

Sprekers

Sprekers zijn prof. dr. Hans Becker (Stichting Humanitas), Martijn Hulst (NextHealth), prof. dr. Jan Kremer (UMC St Radboud), dr. Heleen Riper (Trimbos Instituut), Liesbeth Meijnckens (Redmax) en dr. Margo Brouns (Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en lid Zorginnovatieplatform). De sprekers gaan vanuit verschillend perspectief op deze vragen in met prikkelende presentaties. In de aansluitende discussie kunnen deelnemers hun mening geven.

Virtuele samenwerking

Onderzoek toont aan dat eHealth communities bijdragen aan patient empowerment en aan betere, doelmatiger en meer toegankelijke zorg. Door het virtueel samenwerken en het efficiënt delen van informatie zijn patiënten actiever en beter in staat de regie in hun eigen zorgpad te bepalen.

Inschrijven

Het Nationaal Platform E-Health is een initiatief van vooruitstrevende artsen, specialisten, ICT deskundigen en zorgverzekeraars. De NVEH is de vereniging voor e-Health en telemedicine in Nederland.
Voor meer informatie en inschrijven: www.vereniging-e-health.nl of www.e-healthplatform.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top