ACTUEEL

IGZ onderzoekt ondervoeding in verpleeghuizen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet onderzoek naar drie meldingen van ondervoeding bij ouderen in verpleeghuizen. De inspectie wil de namen niet bekend maken, maar volgens het Nederlands Dagblad gaat het in ieder geval om Verpleeghuis Van Wijckersloot en het Sint Elizabeth Gasthuishof in Oegstgeest.

Gewichtsafname

De Cliëntenraad van de verpleeghuizen heeft een brief geschreven aan de IGZ over de gewichtsafname onder de bewoners doordat de kwaliteit van het eten te wensen overlaat. Het eten wordt vaak lauw opgediend en de bewoners vinden de smaak, kleur en geur ‘onaangenaam’.

Slechte kwaliteit eten

Volgens het Nederlands Dagblad zijn inkoopbezuinigingen en een nieuwe manier van koken de oorzaak van de slechte kwaliteit. Daarnaast zou het keukenpersoneel onvoldoende geschoold zijn.

Voorzitter van de raad van bestuur Erna van der Pers laat de klachten door een onafhankelijke commissie onderzoeken.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bejaard en Vogelvrij

30 augustus 2010

Ik zou graag eens weten hoe het zit met zogenaamde onafhankelijke commissies die in opdracht van duurbetaalde voorzitters van raden van bestuur van zorginstellingen onderzoek moeten doen naar zaken die fout gaan onder pertinente en directe verantwoordelijkheid van diezelfde zorgbestuurders.Waar halen deze dure heren en enkele dame toch de lef vandaan om de zorg door wanbeleid zo verregaand te ontkrachten en dan nog eens smakken gemeenschaps(AWBZ)geld te steken in onderzoek naar misstanden die ze zelf willens en wetens hebben gecreëerd?

Wat zijn dit voor misplaatste afleidingsmanoeuvres?En wie maken er deel uit van al die z.g. onafhankelijke onderzoekscommissies?

Zou het zo zijn dat de dure heren en dames elkaar met dergelijke onderzoeken naar aanleiding van falend beleid en wanbestuur extra bijverdiensten toeschuiven??? En er op die manier een wanboel van kunnen blíjven maken en critici de mond kunnen blijven snoeren?De werkelijke zorg vormt voor dit soort wereldvreemde zorgbestuurders steeds meer de sluitpost. Een kind kan voorspellen dat het dan fout gaat. Tegelijkertijd lijkt het steeds vaker voor te komen dat deze dikbetaalde verantwoordelijken zonder meer smakken AWBZ-geld kunnen uitgeven aan onzinnige onderzoeken als hun beleid, als vaak, inderdaad fout uitpakt. Zoals hier wel het geval genoemd mag worden. En bij Cordaan bijvoorbeeld kan de voorzitter van de raad van bestuur zonder meer weer eens een zogenaamd onafhankelijk onderzoek laten doen naar o.m. de verdrinkingsdood van een bejaarde bewoner. Gewoon doen alsof zijn neus bloedt. Terwijl hij wéét (want zijn vele dure managers en idem directeuren weten het!) dat de man verdronk NIET doordat hij kon weglopen, maar doordat men geen geld heeft willen uitgeven aan behoorlijke beveiliging bij het water direct grenzend aan de besloten afdelingsbinnentuin! De man kon op eigen grond verdrinken omdat men, naast uiterste bezuiniging op zorgpersoneel en dus toezicht, jaren geleden na eerdere incidenten niet méér geld wilde uitgeven dan aan een paar paaltjes met een draadje ertussen!Wie gaat mij dus eens vertellen hoe dat zit met die dure onderzoeken naar de voor een gemiddelde leek bekende weg? Waarom wordt dat getolereerd en wie hebben er baat bij?

Top