ACTUEEL

Huisarts krijgt alsnog vertrekpremie na affaire

Huisarts Chris Stikvoort heeft gewoon recht op zijn vertrekpremie ondanks zijn affaire met een patiënte van één van zijn collega’s van huisartsenpraktijk Wapenveld. Dat heeft de rechter besloten, weet Veluweland.nl.

Vergoeding

Stikvoort ligt in de clinch met zijn collega’s die zijn vertrekpremie niet willen uitkeren nu de affaire aan het licht is gekomen. De rechter in Zutphen oordeelde vorige week in een kort geding dat de collega’s binnen vier weken de helft van de vergoeding van ruim twee ton moet betalen.

Geen bedrog

Volgens de rechter heeft de huisarts de affaire namelijk niet verzwegen om zijn collega’s te bedriegen, maar omdat hij de vrouw geheimhouding had beloofd. Daarnaast zou hij niet hebben geweten dat een eventuele relatie een cruciaal punt bij de onderhandelingen over het vertrek is geweest, zo weet Veluweland.nl.

Overname patiënten

De rechter acht een vertrekpremie redelijk, omdat de collega’s ook de patiënten van Stikvoort overnemen en de huisarts zich de komende vijf jaar niet in Wapenveld mag vestigen volgens de overeenkomst.

Bankgarantie

Stikvoort moet wel een bankgarantie tegenover de vertrekpremie stellen. Hij kan in een bodemprocedure namelijk alsnog ongelijk krijgen en dan zou hij het bedrag moeten terugbetalen, maar hij heeft grote schulden.

Afscheidsreceptie

De afscheidsreceptie van donderdag 26 augustus is overigens niet doorgegaan vanwege ziekte van Stikvoort. Wanneer de receptie nu zal plaatsvinden, is nog onduidelijk.

>> Skipr community <<

In de Skipr community 'Moedig Leiderschap’ kunt u met uw LinkedIn-profiel discussies voeren, stellingen poneren en presentaties en bestanden delen.  Zorgprofessionals kunnen online met elkaar van gedachten wisselen over leiderschap in de zorg. Meld u aan bij de community 'Moedig Leiderschap'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top