ACTUEEL

CVZ wil hulp bij gezonder leven in basispakket

Mensen die hulp zoeken om gezonder te gaan leven, moeten die vergoed kunnen krijgen door hun zorgverzekeraar. Dat staat in een advies dat het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) onlangs heeft uitgebracht aan demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) en waarover dagblad Trouw maandag berichtte.

Hulpprogramma

Het CVZ adviseert om het basispakket in de zorg uit te breiden met een programma dat mensen met overgewicht of obesitas helpt gezonder te leven. Om zorgverzekeraars de tijd te geven om een goed aanbod aan hulpprogramma's te bewerkstelligen, pleit het college voor invoering per 1 januari 2012.

Gedragsverandering

Het programma 'gecombineerde levensstijlinterventie (GLI)' moet patiënten advies geven over en begeleiden bij verandering hun voedingspatroon, de dagelijkse beweging en een gedragsverandering, schrijft De Volkskrant. Het CVZ adviseert dat de vergoeding vanuit het basispakket niet eenmalig moeten zijn, maar zo lang als de behandelend arts dat nodig acht, omdat een gedragsverandering moeilijk te bewerkstelligen is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top